Ak, hvor er det synd for Dansk Folkeparti. Og for Morten.

Ak, hvor er det tragisk. Den onde formiddagspresse har ødelagt endnu en lovende politisk karriere med deres ubehagelige mudderkastning.

Stakkels Morten Messerschmidt blev anklaget for at synge nazi-sange og heile i Grøften i Tivoli, og så var det slet ikke det, det handlede om alligevel.

Næh, der var tale om den smukke tyske national-lied, Deutschland über alles, som jo ikke er en nazi-sang, men bare en tysk nationalsang. Det forklarer sandhedens noble tjener nummer et, Claes Kastholm, os i dag i et partsindlæg i Berlingske Tidende.

Lad os nu ikke spilde tiden med at overveje hvorfor den gode Messerschmidt pludselig skrålede netop denne sang. Det er jo ganske oplagt, at når sangen ikke som sådan er en nazi-sang, så kan Mortens intention med sangen jo heller ikke have været at antyde nazisme, vel?

Mortens bortforklaringer i dagene efter artiklen i BT er vel også en misforståelse, så? For hans intention var jo på ingen måde at angive noget som helst omkring nazisme, men bare at synge lidt af en i øvrigt relativt smuk sang. Mortens afgang fra partiet må så også ses som et offer af overmenneskeligt format – Dansk Folkeparti skal ingenlunde lide under, at Morten ikke har gjort noget galt overhovedet, men blot fremstilles sådan af den væmmelige formiddagspresse.

Det er et fantastisk spin, det her. Det syntes jeg faktisk allerede, da det lykkedes at få vendt sagen væk fra Krarup, Camre og Messerschmidts temmelig uheldige udtalelser om nazi-symboler, muslimers uduelighed og bøssers mindreværd. Glemt er det, at Morten flere gange faktisk er kommet med regulære nazistiske udtalelser (bare erstat “muslimer” med “jøder” og det skulle være tydeligt for enhver) – nej, nu handlede det hele pludselig om hvad Morten havde gjort og sunget i en brandert.

Og nu, blot en uge efter hans afgang, er selv det ikke længere sagen. Nej, nu handler det hele om BTs uduelighed og BTs vidners uvidenhed om tyske nationalsange.

Nuvel, jeg skal da ikke lægge skjul på min skuffelse over, at Morten Messerschmidt ikke stræbte højere. Horst Wessel eller sådan noget havde været meget mere nazi, og jeg havde da regnet med, at det var et eller andet i den retning, det handlede om. Men at det “kun” var Deutschland über alles synes jeg ændrer meget lidt på Mortens intentioner som – siger han jo selv – klart var gennem sang at antyde nazisme.

Men det kan umuligt være hvad han mente. For Deutschland über alles er jo ikke som sådan en nazi-sang. Godt skuldret, danske presse, I har virkelig øjet på bolden.

Reklamer
Explore posts in the same categories: dansk folkeparti, Morten Messerschmidt, samfund

One Comment på “Ak, hvor er det synd for Dansk Folkeparti. Og for Morten.”

  1. Tue Says:

    Suk


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: